Rogaliki z marmoladą

Rogaliki są pyszne zarówno zaraz po upieczeniu, jak i na następny dzień.Świetne o każdej porze dnia.

dodany przez: Martyna K.

Desery rogaliki marmolady

Czas przygotowania:
45min.
Ocena:

(średnia 4.42 z 190 głosów)


Składniki:

  • 1 kg mąki pszennej
  • 2 margaryny
  • 10 dag drożdży
  • 4 jajka
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 5 łyżek kwaśnej śmietany
  • 5 łyżek cukru
  • 1 marmolada duża

Sposób przygotowania:

Kroki przygotowania:

  • Sposób przgotowania jest bardzo łatwy. Wszystkie składniki należy ze sobą połączyć, aż do uzyskania jednolitej masy. Następnie nakryć ściereczką i poczekać aż ciasto wyrośnie. Potem ciasto podzielić na kilka części, cienko rozwałkować i wyciąć duże koło, które należy podzielić na równe kilny. Na każdy z klinów nałożyć trochę marmolady i formować rogaliki. Położyć na blaszce i wierzch posmarować białkiem. Piec do zarumienienia rogalików w temp. 180°C.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy