Pasta z bobu do chleba

Wegańska pasta z bobu to sezonowa alternatywa dla hummusu. Zielona pasta pełna białka i witamin to pyszny i prosty dodatek do pieczywa. Dodatkowo pasta z bobu ma piękny zielony kolor, który będzie atrakcyjny dla dzieci.

pasta warzywna

Czas przygotowania:
10 min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Poziom trudności: Łatwy
Ocena:

(średnia 4.47 z 190 głosów)

Kroki wykonania:

  • czosnek-zabki-fot.iStock-min1.Wcześniej ugotowany bób, tahini, sok z cytryny i oliwę blendujemy. Jeśli pasta jest za gęsta, dodajemy odrobinę wody. Doprawiamy solą i pieprzem, blendujemy ponownie. Podajemy ze świeżym pieczywem. Pasta z bobu do chleba jest gotowa do podania.

Porady

Pasta z bobu do chleba będzie przygotowana w prosty sposób, gdy użyjemy blender z ostrzami w kształcie litery S. Wtedy wszystkie składniki będę równomiernie połączone.Ponadto pastę z bobu warto podać w kolorowych, ceramicznych miseczkach, które będą kontrastować z kolorem smarowidła.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy