REKLAMA

Mrożone banany w czekoladzie

Mrożone banany w czekoladzie. Prosty w wykonaniu, efektowny deser. Do przepisu oprócz składników przydadzą się też patyczki do lodów.

dodany przez: Kulinarna Ania

Desery desery z owocami lody

Czas przygotowania:
1godz. 15min.
Dla ilu osób:
dla 3 osób
Poziom trudności: Łatwy
Ocena:

(średnia 4.47 z 195 głosów)


Kroki przygotowania:

  • Banany skórka 1.

    Czekoladę połamać na kostki. Rozpuścić w kąpieli wodnej lub w mikrofalówce, wymieszać, by masa była gładka. Banany obrać i przekroić na połówki. Każdy kawałek nabić na patyczek do loda (drewniany lub z serków homogenizowanych). Nie miałam patyczków, więc użyłam drewnianych szpikulców do szaszłyków. Banany zamaczać w czekoladzie, używając w tym celu łyżki. Posypać dowolną posypką - polecam wiórki kokosowe i posiekane orzechy. Tak przygotowany deser wstawić na minimum godzinę do zamrażarki.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy