Mrożone banany w czekoladzie

Mrożone banany w czekoladzie. Prosty w wykonaniu, efektowny deser. Do przepisu oprócz składników przydadzą się też patyczki do lodów.

Deserydesery z owocamilody

Czas przygotowania:
75 min.
Dla ilu osób:
dla 3 osób
Poziom trudności: Łatwy
Ocena:

(średnia 4.47 z 195 głosów)

Kroki wykonania:

  • 1.Czekoladę połamać na kostki. Rozpuścić w kąpieli wodnej lub w mikrofalówce, wymieszać, by masa była gładka. Banany obrać i przekroić na połówki. Każdy kawałek nabić na patyczek do loda (drewniany lub z serków homogenizowanych). Nie miałam patyczków, więc użyłam drewnianych szpikulców do szaszłyków. Banany zamaczać w czekoladzie, używając w tym celu łyżki. Posypać dowolną posypką - polecam wiórki kokosowe i posiekane orzechy. Tak przygotowany deser wstawić na minimum godzinę do zamrażarki.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy