brandy
5 przepisów
Przepisy w kolekcji brandy

Christmas pudding to tradycyjne bożonarodzeniowe danie kuchni angielskiej. Nie przypomina kremowego puddingu, podobnego do budyniu - Christmas pudding konsystencją przypomina raczej ciasto. Świąteczny pudding to deser, do którego przygotowania potrzebne są między innymi suszone i kandyzowane owoce, zmielone orzechy, przyprawy korzenne i alkohol. Christmas pudding to świetna propozycja na osłodzenie wigilijnej kolacji.
Christmas pudding

Eskalopki z indyka to sposób na rodzinny obiad. Z dodatkiem wędzonego sera będą nieoczywistym daniem. Natomiast brandy podkreśla smak mięsa. Potrawę można przygotować również z cielęciny lub chudych steków wieprzowych. Z wieprzowiną powinny być dłużej smażone. Eskalopki z indyka to pomysł na obiad nie tylko od święta.
Eskalopki z indyka

Pasztet chłopski w boczku to klasyk. Obok białej kiełbasy, pieczonego boczku i innych mięs na świątecznym stole powinien pojawić się pasztet. To jedno z największych osiągnięć francuskiej sztuki kulinarnej wytwarzane jest od stuleci i na dobre zagościło także w naszej rodzimej kuchni. Taki pasztet przygotowujemy głównie na święta, ale nic nie stoi na przeszkodzie, byście jedli go też na co dzień!
Pasztet chłopski w boczku

Pasztet wieprzowy ze słoniną to przystawka wymagająca czasu i uwagi podczas przygotowania. Korzenny zapach gałki muszkatołowej sprawi, że na jednym kawałku trudno będzie poprzestać.
Pasztet wieprzowy ze słoniną

Fusilli z papryką, łososiem i sosem śmietanowym to wysmakowane danie z dodatkiem delikatnej ryby. Spróbuj wyjątkowego połączenia smaków.