Makaron z truskawkami, serem i migdałami

danie lekkostrawne i smaczne dla dzieci i dorosłych

dodany przez: Joanna 55

Desery dania z makaronem Przekąski

Czas przygotowania:
20min.
Dla ilu osób:
dla 2 osób
Ocena:

(średnia 4.49 z 142 głosów)


Składniki:

  • Serek homogenizowany 150 gram
  • 2 łyżki dżemu truskawkowego domowej roboty
  • 200 gram makaronu
  • 20 truskawek
  • 2-3 łyżki prażonych płatków migdałowych

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Kroki przygotowania:

  • Makaron ugotować i osączyć.
  • Serek zmiksować z dżemem i 10 truskawkami.
  • Makaron polać sosem i udekorować pozostałymi truskawkami. Posypać prażonymi płatkami migdałowymi, które idealnie pasują do tego dania
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy