" Jogurtowe kukurydziane "

Pyszne , lekkie ciasto jogurtowe z dodatkiem mąki kukurydzianej , polane mleczną czekoladą.

CiastaDeseryPrzekąski

Czas przygotowania:
50 min.
Kalorie:
50 kcal
Dla ilu osób:
dla 8 osób
Ocena:

(średnia 4.33 z 218 głosów)

Składniki:

  • - jajka - 3 szt
  • - jogurt naturalny mały - 180 g
  • - cukier - 3/4 szklanki
  • - mąka kukurydziana - 4 łyżki
  • - proszek do pieczenia - 2 łyżeczki
  • - olejek waniliowy - 1 łyżka
  • Dodatkowo:
  • - polewa czekoladowa

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Piekarnik nagrzewamy do 180 C.
  • Wszystkie składniki miksujemy razem, aż ciasto się napuszy.
  • Wylewamy do keksówki
  • ( u mnie silikonowa ).
  • Pieczemy ok. 40 minut.
  • Po upieczeniu wyjmujemy z foremki i polewamy czekoladą.
  • Smacznego!
  • * Uwaga!
  • Jeśli Ktoś chce mieć bardziej słodkie a mniej dietetyczne może dadać więcej cukru ;)

Kalorie: 50

Porady

Zobacz też: lekki tort z owocami i galaretką

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy