Chleb kukurydziany

Chleb kukurydziany jest prosty i szybki w wykonaniu. Bardzo delikatny rozpływa się w ustach - do ciasta na chleb kukurydziany dodaję ser żółty.

Czas przygotowania:
60 min.
Ocena:

(średnia 4.08 z 252 głosów)

Składniki:

  • 400g mąki kukurydzianej
  • szklanka jogurtu naturalnego
  • łyżka miodu
  • 2 łyżki oleju
  • 1 jajko
  • półtorej łyżeczki sody oczyszczonej
  • łyżeczka soli i papryki ostrej
  • 2 łyżki startego sera żółtego

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Wszystkie składniki dokładnie wymieszac.Uformowac z ciasta podłużny bochenek,włożyc do foremki wysmaromanej masłem i obsypanej mąka.Piec w temperaturze 180 stopni przez około 40 minut.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy