Fit ciasto z mąki kokosowej

Mąka kokosowa jest trudna w użyciu - ze względu na ogromną chłonność trudno dobrać odpowiednie proporcje. Ten przepis jest już sprawdzony! Pochodzi z książki "Dieta ze smakiem" Kingi Paruzel.

Ciastaciasto z owocami

Czas przygotowania:
45 min.
Dla ilu osób:
dla 10 osób
Ocena:

(średnia 4.48 z 167 głosów)

Składniki:

  • 6 jajek (rozmiar M)
  • 1/2 szklanki mąki kokosowej
  • 1/4 szklanki roztopionego oleju kokosowego lub oliwy z oliwek
  • 2 łyżki miodu lub syropu klonowego
  • 2 łyżeczki bezglutenowego proszku do pieczenia
  • świeże maliny

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Piekarnik nastawić na 160°C z termoobiegiem. Formę o wymiarach 20×20 cm wyłożyć papierem do pieczenia.
  • Jajka wraz z miodem ubijać około 10 minut za pomocą miksera. Cały czas ubijając, dodać olej.
  • Mąkę przesiać z proszkiem i dodać do masy jajecznej. Dokładnie wymieszać, aż wszystkie składniki się połączą – masa ma przypominać konsystencją budyń.
  • Ciasto przelać do przygotowanej formy, wyłożyć na wierzch maliny i piec 25–30 minut lub do momentu, kiedy patyczek włożony w środek będzie suchy.

Porady

Zobacz też: fit przepisy - najlepsze książki kucharskie

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy