Buraczki czerwone z cebulką

Pomysł na sałatkę na drugie danie - buraczki z dodatkiem cebulki. Smacznie i prosto - takie buraczki na pewno zasmakują całej rodzinie.

Sałatki

Czas przygotowania:
120 min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.29 z 228 głosów)

Składniki:

  • 1 kg buraczków czerwonych
  • cebula
  • 2 łyżki oleju
  • sól
  • pieprz czarny
  • sok z cytryny lub ocet
  • cukier do smaku

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Buraczki ugotować. Po odcedzeniu o brać. Ostudzić.
  • Zimne zetrzec na tarce o dużych oczkach. Cebulę drobno posiekać,
  • dodoać do buraczków. Posolić, pocukrować, dodać szcyptę pieprzu i sok z 1/2 cytryny lub 3 Łyżek octu.
  • Poczekać kilka minuta że by się składniki dobrze połączyły i dodać olej.
  • Wymieszać.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy