stek
1 kolekcji przepisów
31 przepisów
Przepisy w kolekcji stek

Kolorowa sałatka ze stekiem, orzechami, upieczonymi burakami, pestkami granatu, serem feta i sosem z balsamico to propozycja dla fanów rostbefu i chrupiących dodatków
Sałatka z cykorią, radicchio i stekiem

Stek z kalafiora to przepis na letni obiad dla całej rodziny. Stek z kalafiora jest bogaty w smak umami, który pokochają nawet mięsożercy. Przygotowując stek z kalafiora warto pamiętać o dodatku sosu lub świeżej surówki.
Stek z kalafiora

Stek z rozbratla to danie z najwyższej jakości mięsa. Idealnie smakuje z sosem musztardowym, oprószone pikantnym chilli i posiekaną natką pietruszki. Stek z rozbratla świetnie sprawdzi do sosu pieczeniowego, z dodatkiem tłuczonych ziemniaków lub frytek. Spróbujcie przygotować stek z rozbratla na niedzielny obiad.
Stek z rozbratla

Łata wołowa to bazowy produkt, aby podać stek bavette. Cienkie, soczyste, wyśmienite mięso może być sycącym dodatkiem do sałatki, ale też składnikiem wypasionej kanapki. Przepis poleca Agata Wojda.
Stek bavette na sałatce

Soczysty, wysmażony stek w sosie musztardowo-pieprzowym. Oryginalne danie dla fanów steków i sycącego obiadu z mięsem w roli głównej. Przepis na stek w sosie musztardowo-pieprzowym poleca Agata Wojda
Stek w sosie musztardowo-pieprzowym

Stek z polędwicy wołowej

Stek ze szparagami

Tomahawk stek z antrykotu ze szparagami

Przepis na stek wołowy.
Stek wołowy z pesto i polentą

Grillowany stek z polędwicy wołowej

Sałatka ze stekiem

Steki z rekina.

Stek z rekina

Stek z polędwiczki wieprzowej wg przepisu Roberta Muzyczki, Szefa Kuchni Dworu Korona Karkonoszy.
Stek z polędwiczki wieprzowej z sosem chrzanowym

Delikatne steki z grilla

Mini steki z polędwicy

Steki po prowansalsku

Jajecznica ze stekiem

Rozpływająca się w ustach
Baranina marynowana z rozmarynem
- «
- ‹ Poprzednia
- 1
- 2
- Następna ›
- »
Inne z kolekcji: dania mięsne
Artykuły powiązane
MasterChef Junior 5 – czas na wielki finał!
Już w najbliższą niedzielę, tj. 10 maja, wyłoniony zostanie kolejny zwycięzca programu MasterChef Junior. To piąta edycja, a emocje nadal nie maleją. Wręcz przeciwnie! W ostatnim odcinku o główną wygraną powalczy trzech uczestników. Przed wielkim finałem postanowiliśmy przyjrzeć się trójce finalistów i podsumować, co działo się w tej edycji.
Stek doskonały - przepis i swoje triki poleca Mateusz Gessler
Stek to jeden z mięsnych przysmaków, który cieszy się rangą najbardziej docenianych, klasycznych dań. Najpopularniejszy to stek wołowy – przygotowany z konkretnych części wołowiny, na konkretny stopień wysmażenia. Jak usmażyć steka idealnego? Oto zapytaliśmy jurora programu MasterChef Junior. Mateusz Gessler, przy okazji premiery piątego sezonu, podpowiedział nam swoje triki na stek doskonały.
Jak we włoskim domu – odwiedziliśmy warszawskie Chianti
Kuchnia włoska cały czas kojarzy nam się z pizzą i makaronem. Tymczasem Włochy kryją o wiele więcej przepysznych skarbów dla łasuchów. To kuchnia produktów najwyższej jakości, a co za tym po prostu bardzo smaczna. W ramach trwającego festiwalu Fine Dining Week odwiedziliśmy Chianti i była to prawdziwa włoska uczta.
Romantyczna kolacja we dwoje. Z tymi przepisami się uda!
Czy randka może zacząć się w kuchni? Zdecydowanie tak! Wystarczy kilka chwil i dobry przepis, aby powstała szybka kolacja dla dwojga. Idealna na Walentynki lub inną specjalną, romantyczną okazję. A jeśli łączy Was pasja do gotowania, to tym bardziej kolacja we dwoje może być wspólnym dziełem. Sprawdźcie, jaki przepis na romantyczną kolację będzie dobry dla Was i o czym warto pamiętać, aby wszystko poszło zgodnie z planem.
Afrodyzjaki w kuchni – czy rzeczywiście działają?
Afrodyzjakiem może dziś być niemal wszystko. Kiedyś odgrywały zdecydowanie większą rolę, współcześnie są traktowane z pobłażaniem, jako niegroźna ciekawostka. Tymczasem niektóre z nich naprawdę działają! Sprawdźcie, jakie potrawy i napoje są słusznie uznawane za afrodyzjaki, a które kojarzą się z nimi bezzasadnie.
Michel Moran – kwestionariusz kulinarny
Roześmiany Francuz, którego znamy z telewizyjnych programów kulinarnych. Ale nie tylko. Michel Moran poza jurorowaniem w programie MasterChef i MasterChef Junior prowadzi swoją restaurację z klasyczną kuchnią francuską. Nam zdradza, jakie smaki pamięta z dzieciństwa, kto go inspiruje i jaki kuchenny gadżet lubi najbardziej.
Tomasz Jakubiak – kwestionariusz kulinarny
Ten uśmiech znają chyba wszyscy – Tomasz Jakubiak od lat pokazuje nam, że gotowanie to przede wszystkim przyjemność i radość z karmienia innych. Prowadzi programy kulinarne, ale włącza się także w akcje edukacyjne adresowane m.in. do dzieci. Opowiada nam o swoim ukochanym comfort foodzie, kulinarnych mistrzach i spełnionych jedzeniowych marzeniach.
Na stek do Katowic
Z polędwicy wołowej, T-Bone, New York, Flan oraz Rib-Eye. Każdy inny, każdy wyjątkowy. Będąc w Katowicach w dniach 10-19 lutego, zajrzyj do Steak Corner by Jazz Bar w hotelu angelo by Vienna House Katowice, aby zasmakować steków z mięsa australijskich krów rasy Angus. W ramach odbywającego się wtedy Festiwalu Steka za każdą z opcji zapłacisz 50% mniej. Dodatkowo, ofertą objęte są również wszystkie burgery z karty.
Stek stekowi nierówny, czyli o tym jak przygotować najlepszy stek
Stek - potrawa ujmująca prostotą i smakiem koneserów dobrego jedzenia. Jak go zrobić? Czy jest to trudne? Jakie mięso wybrać? Które jest najlepsze i dlaczego jest tak drogie? Pytań jest wiele. Rafał Pacoń, szef kuchni angelo by Vienna House Katowice, odkrywa wszystkie tajemnice doskonałego steku.