REKLAMA

Filet z kurczaka

71 przepisów

iStock-908968148

Filet z kurczaka to bardzo wdzięczne w przygotowaniu mięso. Jest niedrogie i dostępne w każdym sklepie, a dzięki jego delikatności i lekkiej strukturze możliwości kulinarne są właściwie nieograniczone. Można je smażyć, gotować, dusić, piec, grillować, przygotowywać w formie panierowanych kotletów lub serwować jako dodatek do makaronu, ryżu czy sałatki. Lista możliwych receptur jest naprawdę obszerna i bardzo zróżnicowana, co gwarantuje, że każdy jest w stanie znaleźć przepis na filet z kurczaka dopasowany do jego kubków smakowych. Wybierając kurczaka, warto zwracać uwagę na jakość mięsa. Najlepszym sposobem jest zaopatrywanie się u sprawdzonych dostawców. Kurczaki z wolnych wybiegów i nie karmione antybiotykami i hormonami są zdrowsze, a ich mięso znacznie smaczniejsze.