2. Umyć i pokroić pierś na 8 mniejszych filetów, przyprawić vegetą, papryką słodką, curry, dodać drobno posiekany czosnek i zalać oliwą z oliwek. Odstawić do lodówki na kwadrans.
3. Pokroić ser na wiórki.
4. Pokroić chleb tostowy na ćwiartki.
5. Do szklanki jogurtu dodać posiekane 2 ząbki czosnku, sól, majonez, zioła prowansalskie, wymieszać i odstawić do lodówki.
6. Wyciągnąć filety z lodówki. Nastawić piekarnik na temperaturę odpowiednią do funkcji grill. Nagrzać i wstawić filety do piekarnika na ruszt. Grillować ok. 10-15 minut. Obracać, co jakiś czas. Pod koniec grillowania ułożyć chleb tostowy koło filetów i grillować 4 minuty, obracając, co minutę.
7. Ułożyć sałatę na talerzu, filety jak na zdjęciu, polać sosem, posypać wiórkami sera i ułożyć grzanki.
Komentarze