Papryka faszerowana

Smaczna nadziewana papryka, potrawa dobra na przekąskę, obiad i kolację.

dodany przez: Aseret aseret

przekąski

Czas przygotowania:
60min.
Dla ilu osób:
dla 6 osób
Ocena:

(średnia 4.42 z 166 głosów)

Składniki:

  • papryka duża 6 szt
  • ryż 3 torebki
  • kurczak gotowany 1/2 szt
  • pomidory 3 szt
  • cebula 3 szt
  • natka pietruszki 3 pęczki
  • vegeta
  • sól
  • pieprz
  • masło
  • woda 4- 5 łyżek

Okazje:

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Posiłek:

Papryka faszerowana - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Ugotowany ryż połączyć z pokrojonym drobno mięsem z kurczaka i pomidorami (bez skóry) pokrojonymi w kostkę.
  • Dodać smażoną cebulę, natkę pietruszki i przyprawić do smaku.
  • Paprykę umyć, wydrążyć i nafaszerować przyprawionym farszem ryżowo - kurczakowym. Położyć na farsz po kawałku masła i przykryć plastrem papryki.
  • Ułożyć papryki w żaroodpornym naczyniu - "na stojąco" , podlać kilkoma łyżkami wody. Piec do 45 minut w piekarniku nagrzanym do 170 - 180 stopni C.
  • Można również zapiekać ją na grillu.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy