Brownies z malinami i białą czekoladą

Wilgotne ciacho łączące słodycz czekolady i kwaskowatość malin. Z "Everyday cakes and cookies".

Dodany przez:

Brownies z malinami i białą czekoladą

Ciasta czekoladowe

Czas przygotowania:
Porcje:
22 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • 150 g masła (ew. margaryny)
  • 200 g gorzkiej czekolady
  • 220 g cukru (drobnego)
  • 2 łyżeczki ekstraktu z wanili lub opakowanie cukru wanilinowego
  • 3 jajka
  • 150 g mąki
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 100 g białej czekolady
  • 150 g malin (świeżych lub mrożonych)

Przygotowanie

  1. Formę (kwadratową blaszkę o boku ok.20cm) natłuścić i wyłożyć papierem do pieczenia.
  2. Masło rozpuścić z ciemną czekoladą (najlepiej w kąpieli wodnej).
  3. W niemałej misce ubić jajka z cukrem i wanilią. Dodać do tego rozpuszczoną z masłem czekoladę, krótko zmiksować.
  4. Wsypać mąkę, proszek do pieczenia, dokładnie połączyć.
  5. Do masy dodać pokrojoną na kawałki białą czekoladę i maliny. Wymieszać.
  6. Piec ok. 25-35 minut w temperaturze 180 stoopni.
czekolada deser ciasto brownies maliny
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze

Podobne przepisy