Zupa koperkowa

Zupa koperkowa to pyszna i sycąca zupa na bazie ziemniaków. Wystarczy tylko kilka łatwo dostępnych składników, aby cieszyć się pożywną zupą. Zupa koperkowa to świetny pomysł na rodzinny obiad.

Zupy

Czas przygotowania:
40 min.
Dla ilu osób:
dla 5 osób
Poziom trudności: Łatwy
Ocena:

(średnia 4.06 z 235 głosów)

Kroki wykonania:

  • koperek-fot.iStock-kroki-przepis1.Bulion zagotowujemy z włoszczyzną. Dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki,marchewkę oraz połowę posiekanego koperku.Gdy warzywa zmiękną a zupa dobrze się zagotuje zabielamy i zagęszczamy ją wymieszaną śmietaną z odrobiną mąki. Na koniec dodajemy resztę koperku. Zupa koperkowa jest gotowa do podania.

Porady

Zupa koperkowa może zostać zblendowana na zupę krem. Wtedy będzie zachwycać gładką konsystencją. 

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy