REKLAMA

Zupa z fasolką szparagową

Co na obiad? Na lato na pewno zupa z fasolki szparagowej! Na mięsnym wywarze, zabielona i przepyszne. Zupa z fasolki szparagowej sprawdzi się dla całej rodziny.

dodany przez: Anullka anullka

Zupy dania mięsne

Czas przygotowania:
50min.
Dla ilu osób:
dla 7 osób
Ocena:

(średnia 4.32 z 179 głosów)


Składniki:

  • 4 skrzydełka z kurczaka
  • 1/2 kg fasolki szparagowej
  • 2 marchewki
  • 1/4 selera
  • 1 pietruszka
  • 1 mały por
  • 1 gałązka lubczyku
  • 6 ziemniaków
  • 2,5-3 litry wody
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżka ulubionej przyprawy typu jarzynka
  • przyprawy( liść laurowy, ziele angielskie, pieprz ziarnisty,sól, pieprz)
  • 1 pęczek zielonego koperku
  • 200 gram kwaśnej śmietany do zup 18%

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki przygotowania:

  • Skrzydełka wymoczyć, zalać zimną wodą, dodać pokrojoną włoszczyznę , przyprawy, gotować 20 min. Fasolkę umyć, pokroić na kawałki wrzucić do wywaru, gotować 10 min, następnie dodać obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki. Wszystko gotować do miękkości, gotową zupę zaprawić kwaśną śmietaną, nie gotować.(wlać śmietanę do garnuszka , dodając po trochu gorącej zupy, wymieszać) Na końcu dodać, pokrojony drobno koperek. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy