Wielkanocny Barszcz Czerwony

Smaczny Wielkanocny Barszcz u Mnie od Pokoleń.

Zupydania mięsne

Czas przygotowania:
20 min.
Ocena:

(średnia 4.56 z 190 głosów)

Składniki:

  • Mięso od szynki -1kg do wywaru
  • barszcz czerwony zakwaszany swoisko
  • chrzan do smaku
  • sól
  • śmietana
  • jajka
  • kielbasa

Okazje:

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • -Zakwas -niezbyt duże buraki,umyć obrać,cieńko poszatkować,zalać letnią przegotowaną wodą.Dodać kromkę razowego chleba,postawić w cieple na 2-3 dni.W czasie kwaszenia 3 razy przemieszać.barszcz odcedzić gdy nabierze lekko winnego smaku,przelać do wyparzonych butelek,zakręcić butelki,postawić w chlodnym miejscu.Taki zakwas przygotowany jest do W
  • ielkanocnego Barszczu i innych zup.
  • BARSZCZ WIELKANOCNY-ugotować wywar z mięsa od szynki ,dodać zakwas buraczany,trochę chrzanu,soli do smaku,śmietanę ,jajka ugotowane na twardo i to co świecone kiełbasę chrzan ,jajka .SMACZNEGO.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy