Wielkanocny Barszcz Czerwony

Smaczny Wielkanocny Barszcz u Mnie od Pokoleń.

Dodany przez:

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
12 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Szybka kuchnia

Składniki

  • Mięso od szynki -1kg do wywaru
  • barszcz czerwony zakwaszany swoisko
  • chrzan do smaku
  • sól
  • śmietana
  • jajka
  • kielbasa

Przygotowanie

  1. -Zakwas -niezbyt duże buraki,umyć obrać,cieńko poszatkować,zalać letnią przegotowaną wodą.Dodać kromkę razowego chleba,postawić w cieple na 2-3 dni.W czasie kwaszenia 3 razy przemieszać.barszcz odcedzić gdy nabierze lekko winnego smaku,przelać do wyparzonych butelek,zakręcić butelki,postawić w chlodnym miejscu.Taki zakwas przygotowany jest do W
  2. ielkanocnego Barszczu i innych zup.
  3. BARSZCZ WIELKANOCNY-ugotować wywar z mięsa od szynki ,dodać zakwas buraczany,trochę chrzanu,soli do smaku,śmietanę ,jajka ugotowane na twardo i to co świecone kiełbasę chrzan ,jajka .SMACZNEGO.
zupa buraki mięso od szynki
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze