sos chrzanowy na żółtkach

pyszny sos do kanapek,mięsa,na grilla

Sosy

Czas przygotowania:
20 min.
Dla ilu osób:
dla 1 osoby
Ocena:

(średnia 4.44 z 192 głosów)

Składniki:

  • * 1 mały słoiczek chrzanu lub 2 łyżkistartego
  • * 3 jajka ugotowane na twardo
  • * 1 łyżeczka musztardy
  • * 1 łyżka majonezu
  • * 3 - 4 łyżki śmietany
  • * sól
  • * pieprz

Okazje:

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Z ugotowanych jajek oddzielamy żółtka i rozcieramy na gładką masę z majonezem i śmietaną. Białka przecieramy przez sito lub drobniutko siekamy. Łączymy masę żółtkową, białka i chrzan. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, ewentualnie sokiem z cytrtny.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy