Schab po szwajcarsku - jak zrobić?
Kroki przygotowania:
Plastry schabu rozbijamy tłuczkiem na cieniutkie płaty (najlepiej przez woreczek foliowy).Na środek płatów kładziemy plaster szynki,masła,sera(w kształcie prostokąta) posypujemy posiekaną zieloną pietruszką,doprawiamy do smaku.Boki schabu składamy do środka,zwijamy kształtując szwajcara (prostokątne pudełko).Schab panierujemy w mące,jaku,bułce tartej,smażymy na rozgrzanej oliwie ze wszystkich stron na rumiano,przekładamy na blachę.Cebulę kroimy w piórka smażymy na rumiano,kładziemy porcjami na szwajcary,posypujemy startym serem,wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180'C (piekarnik z termoobiegiem)na ok.20min.Porcjujemy na talerze,podajemy z ziemniakami lub frytkami oraz z surówkami.SMACZNEGO.
Komentarze