Kotlet po szwajcarsku

Wbrew pozorom danie jest łatwe w przygotowaniu i jest bardzo smaczne!!!!!!!

dania mięsneSzynki

Czas przygotowania:
60 min.
Dla ilu osób:
dla 5 osób
Ocena:

(średnia 4.33 z 160 głosów)

Składniki:

  • ser żółty Gouda lub mocarella 25 dag
  • pieczarki surowe 25 dag
  • cebula 1 szt
  • szynka w plasterkach 25 dag
  • olej roślinny lub oliwa z oliwek 0.5 do smażenia
  • bułka tarta 1 do panierowania
  • jajka 3 szt
  • sól 1 szczypta do smaku
  • pieprz czarny 1 szczypta do smaku
  • piersi z kurczaka 1 podwójna

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Najpierw pokroić pieczarki i cebulkę i podsmażyć na masełku. Piersi z kurczaka mielimy lub siekamy w robocie, solimy mięso, moczymy ręce wodą bierzemy kulkę mięsa do ręki i ugniatamy
  • na kotlecika. Następnie na kotleciki dajemy plasterek szynki + plasterek sera żółtego, na ten ser dać 2 łyżki pieczarek z cebulką i na to dać jeszcze jeden plasterek sera żółtego, przykryć drugą kulką mięsa ugniecionego na kotlecika - formujemy w półkole (Przylepiamy tak aby sie nie rozlatywały!!). CZYNNOŚĆ POWTARZAMY DO PÓKI NAM SIĘ MIĘSO NIE SKOŃCZY.(Powinno wyjść 4-5 kotlecików). Panierujemy najlepiej dwa razy - później smażymy .

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy