Kotlet po szwajcarsku
Kotlet po szwajcarsku - Przepis na Kotlet po szwajcarskuWbrew pozorom danie jest łatwe w przygotowaniu i jest bardzo smaczne!!!!!!!
dania mięsneSzynki
- Czas przygotowania:
- 60 min.
- Dla ilu osób:
- dla 5 osób
Ocena:
(średnia 4.33 z 160 głosów)
Składniki:
- ser żółty Gouda lub mocarella 25 dag
- pieczarki surowe 25 dag
- cebula 1 szt
- szynka w plasterkach 25 dag
- olej roślinny lub oliwa z oliwek 0.5 do smażenia
- bułka tarta 1 do panierowania
- jajka 3 szt
- sól 1 szczypta do smaku
- pieprz czarny 1 szczypta do smaku
- piersi z kurczaka 1 podwójna
Kroki wykonania:
- Najpierw pokroić pieczarki i cebulkę i podsmażyć na masełku. Piersi z kurczaka mielimy lub siekamy w robocie, solimy mięso, moczymy ręce wodą bierzemy kulkę mięsa do ręki i ugniatamy
- na kotlecika. Następnie na kotleciki dajemy plasterek szynki + plasterek sera żółtego, na ten ser dać 2 łyżki pieczarek z cebulką i na to dać jeszcze jeden plasterek sera żółtego, przykryć drugą kulką mięsa ugniecionego na kotlecika - formujemy w półkole (Przylepiamy tak aby sie nie rozlatywały!!). CZYNNOŚĆ POWTARZAMY DO PÓKI NAM SIĘ MIĘSO NIE SKOŃCZY.(Powinno wyjść 4-5 kotlecików). Panierujemy najlepiej dwa razy - później smażymy .
Podobne przepisy
Czas przygotowania:
20 min.

z cebulką zapiekane w piekarniku.Polecam na obiad.
Schab po szwajcarsku
Czas przygotowania:
45 min.

Dobre kotlety na przyjęcie komunijne.
Kotlet po cygańsku
Czas przygotowania:
25 min.

Pyszny i smaczny kotlet po staropolsku.
Kotlet po staropolsku
Czas przygotowania:
40 min.

Idealne i pomysłowe danie na obiad
Kotlet po Hawajsku
Czas przygotowania:
120 min.

Pyszne śledzie po szwajcarsku.
Śledzie z serem feta (po szwajcarsku)
Czas przygotowania:
75 min.

Polecam wszystkim
Kotlet de volaille po staropolsku.
Czas przygotowania:
30 min.

pyszne kotlety
kotlet drobiowy
Czas przygotowania:
30 min.

Taki pośredni między mielonym a całym kotletem .Usmażony , a potem lekko duszony.
Kotlet wieprzowy siekany :
Czas przygotowania:
40 min.

Dietetyczny kotlecik :)
Kotlet rybny.
Czas przygotowania:
40 min.

Prosty i smaczny kotlet do obiadu.