Kotlet po szwajcarsku

Kotlet po szwajcarsku to nadziewany filet z kurczaka. W środek wkładane są plastry szynki, żółty ser i przyprawy. Całość jest panierowana i smażona. Kotlet po szwajcarsku to smaczne danie obiadowe dla całej rodziny.

dania mięsnedania z kurczaka

Czas przygotowania:
60 min.
Dla ilu osób:
dla 5 osób
Poziom trudności: Łatwy
Ocena:

(średnia 4.33 z 163 głosów)

Kroki wykonania:

  • cebula-iStock (1)1.Najpierw należy pokroić pieczarki i cebulkę i podsmażyć na maśle. Piersi z kurczaka mielimy lub siekamy w robocie, solimy mięso, moczymy ręce wodą bierzemy kulkę mięsa do ręki i ugniatamy na kotlecika. Następnie na kotleciki dajemy plasterek szynki i plasterek sera żółtego, na ten ser trzeba dać 2 łyżki pieczarek z cebulką i na to dać jeszcze jeden plasterek sera żółtego.
  • maslo-iStock2.Wszystko przykryć drugą kulką mięsa ugniecionego na kotlecika. Następnie formujemy w półkole przylepiamy tak aby się nie rozlatywały. Czynność powtarzamy, aż mięso się skończy. Powinno wyjść 4-5 kotlecików. Panierujemy najlepiej dwa razy - później smażymy .

Porady

Kotlet po szwajcarsku zawiera w przepisie:

  • 250 g sera żółtego Goudy lub mozzarelli
  • 250 g świeżych pieczarek
  • 250 g szynki w plastrach
  • 1 podwójna pierś z kurczaka
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy