Schab w kapuście kiszonej.

doskonałe na obiad.

dania mięsne

Czas przygotowania:
60 min.
Dla ilu osób:
dla 6 osób
Ocena:

(średnia 4.42 z 176 głosów)

Składniki:

  • Składniki:
  • 1kg schabu b/k
  • 70dag kapusty kiszonej
  • czosnek 2 ząbki
  • wegeta
  • pieprz ziołowy
  • olej
  • Wiadomo że na większą ilość osób składniki trzeba zwiększyć.

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Przygotowanie:
  • Schab umyć natrzeć zmiażdżonym czosnkiem i przyprawami,odstawić na 2godzinki do lodówki.Pokroić w grube plastry i obsmażyć z obu stron na rozgrzanym na patelni.Kapustę odcisnąć z nadmiaru soku.Naczynko posmarować olejem na dno włożyć połowę kapusty,usmażone mięso i przykryć pozostałą kapustą.Wlać 1/2szkl wody i wierzch kapusty posypać pieprzem ziołowym.Wstawić do nagrzanego do 200st i piec około godziny.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy