Sałatka z fetą i oliwkami

Sałatka z fetą i oliwkami

Sałatki

Czas przygotowania:
20 min.
Dla ilu osób:
dla 6 osób
Ocena:

(średnia 4.51 z 179 głosów)

Składniki:

  • nieduży arbuz
  • 20 dag fety
  • czerwona cebula
  • 15 dag czarnych oliwek bez pestek
  • duża garść rukoli
  • kilka listków mięty
  • łyżka oliwy
  • łyżka balsamico bianco
  • sól
  • pieprz

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Sałatka z fetą i oliwkami
  • 2-Arbuza czyścimy z pestek, miąższ kroimy w kostkę, fetę również tniemy w kostkę, a cebule i oliwki – w cienkie krążki. Oczyszczona rukole i miętę z grubszą siekamy. Oliwę mieszamy z balsamico oraz solą i pieprzem do smaku. Wszystkie składniki mieszamy, sałatkę przed podaniem schładzamy przez 1 godz.
  • Co piątek nowa porcja kulinarnych pomysłów na weekend!
  • Zamów Newsletter MojeGotowanie.pl!

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy