1.Sałatka jarzynowa: Umyć i ugotować, tak by się nie rozgotowały w łupinach warzywa : ziemniaki, marchew, pietruszkę, seler oraz jajka na twardo. Potem powyższe składniki, gdy przestygną obrać i pokroić na drobną kostkę. Oprócz tego pokroić drobno cebulę lub białą część pora. Czosnek-przez praskę, jajka, ogórki-odsączone. Jabłko, pietruszkę zieloną lub koper. Wszystko dać do dużej miski. Dodać do tego 1 puszkę groszku zielonego konserwowego-odsączonego, 1 puszkę kukurydzy konserwowanej-odsączonej i 1 słoik; 320 gram majonezu. Dokładnie wymieszać i przyprawić-solą i pieprzem i dać musztardę. Sałatkę wyłożyć do dekoracyjnej miski i ozdobić; np. pietruszką; koprem; papryką różnokolorową; groszkiem kukurydzą, jajkiem, marchwią. Odstawić sałatkę do lodówki; by wszystkie składniki się ze sobą "przegryzły". Taka sałatka jarzynowa na pewno zyska uznanie :) Smacznego!
Komentarze