Sałatka z pieczarkami

Sałatka pieczarkowa z jajkiem ogorkiem i porem

SałatkiPrzekąski

Czas przygotowania:
40 min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.05 z 304 głosów)

Składniki:

  • pieczarki ok20 sztuk
  • jajka 5 sztuk
  • por 1 sztuka
  • kukurydza konserwowa 1 puszka
  • ogórki konserwowe 4 sztuki
  • majonez
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Pieczarki myjemy i gotujemy w osolonej wodzie. Osączamy
  • studzimy i kroimy w plastry. Jajka gotujemy na twardo i kroimy w kostkę razem z ogórkami. Por oczyszczamy
  • myjemy i kroimy w krążki. Kukurydzę osączamy z zalewy. Wszystko razem mieszamy
  • doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy majonez i ponownie mieszamy. Sałatkę chłodzimy.

Notka redakcyjna

Sprawdź też przepis: sałatka z zupek chińskich

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy