Sałatka ryżowa

Dla lubiących ryż.

SałatkimajonezPrzekąski

Czas przygotowania:
30 min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.55 z 187 głosów)

Składniki:

  • 1 woreczek ryżu
  • 5 jajek ugotowanych na twardo
  • 1 ogórek sałatkowy
  • pęczek kopru
  • ok.5 łyżek majonezu
  • sól,pieprz

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Ugotować ryż - wystudzić.Do zimnego ryżu dodać pokrojone jajka /można zostawić 3 połówki i ułożyć na sałatce ale niekoniecznie/ dodać 1 pęczek posiedanego koperku i ogórek pokrojony w tzw słupki.Sałatkę doprawić solą i pieprzem , dodać majonez i wymieszać - sałatka gotowa.
  • Smacznego!
  • Jeżeli mamy do dyspozycji połówki jajek możemy zawinąć je w plasterki wędliny i ułożyć na sałatce.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy