Pyszna pasta z makreli na kanapki

Polecam !!!

SałatkirybakanapkiPastyPrzekąski

Czas przygotowania:
60 min.
Dla ilu osób:
dla 1 osoby
Ocena:

(średnia 4.44 z 177 głosów)

Składniki:

  • 2 średnie makrele
  • 4 ugotowane jajka
  • 1 mała cebulka
  • 2 większe ogórki konserwowe
  • 3 łyżki majonezu
  • 4 łyżeczki koncentratu pomidorowego
  • pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Kroki wykonania:

  • Makrelę wyfiletować, obrać, wrzucić do miski.
  • Ogórki, cebulkę i jajka pokroić w kostkę i dodać do makreli. Posypać pieprzem. Dodać majonez i koncentrat. Dobrze wymieszać. Schłodzić.
  • Pasty nie solimy, gdyż ryba jest już w sama w sobie słona.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy