Pasta z kurczaka z cieciorką i papryką

Nie wiecie, czym posmarować kanapkę? Mamy coś sycącego i pysznego. Pasta z kurczaka jest ciekawsza w smaku od wędliny czy serków topionych, a przy tym jej przygotowanie zajmuje zaledwie kilka minnut.

Dodany przez:

Na zimno

Czas przygotowania:
Porcje:
6 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Szybka kuchnia

Składniki

  • 2–3 filety z udźca kurczaka
  • marchewka
  • cebula
  • szklanka ugotowanej ciecierzycy
  • sól, pieprz, tymianek
  • ostra mielona papryka

Przygotowanie

  1. Mięso, marchewkę i cebulę kroimy w kostkę, podlewamy niewielką ilością wody, przykrywamy i dusimy, aż wszystkie składniki będą miękkie. Dorzucamy ciecierzycę, miksujemy blenderem, przyprawiamy do smaku. Zimną pastę można dodatkowo wymieszać z majonezem oraz posiekanymi marynowanymi pieczarkami i korniszonem.
  2. Przepis pochodzi z magazynu "Moje Gotowanie" nr 9/2017
kurczak kolacja pasta cieciorka kanapka
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze