Pasta z kurczaka z cieciorką i papryką

Nie wiecie, czym posmarować kanapkę? Mamy coś sycącego i pysznego. Pasta z kurczaka jest ciekawsza w smaku od wędliny czy serków topionych, a przy tym jej przygotowanie zajmuje zaledwie kilka minnut.

kanapkiPasty

Czas przygotowania:
20 min.
Dla ilu osób:
dla 6 osób
Ocena:

(średnia 4.57 z 180 głosów)

Składniki:

  • 2–3 filety z udźca kurczaka
  • marchewka
  • cebula
  • szklanka ugotowanej ciecierzycy
  • sól, pieprz, tymianek
  • ostra mielona papryka

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Kroki wykonania:

  • Mięso, marchewkę i cebulę kroimy w kostkę, podlewamy niewielką ilością wody, przykrywamy i dusimy, aż wszystkie składniki będą miękkie. Dorzucamy ciecierzycę, miksujemy blenderem, przyprawiamy do smaku. Zimną pastę można dodatkowo wymieszać z majonezem oraz posiekanymi marynowanymi pieczarkami i korniszonem.
  • Przepis pochodzi z magazynu "Moje Gotowanie" nr 9/2017

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy