Puszysty omlet

podstawowy omlet

Dodany przez:

Na ciepło

Czas przygotowania:
Porcje:
1 porcji
Ocena:

(średnia 3.45 z 51 głosów)

  • Szybka kuchnia

Składniki

  • jajka 3 szt
  • mąka 3 łyżki ( z małym czubkiem)
  • cukier 1,5 łyżki płaskiej
  • proszek do pieczenia 1/4 łyżeczki

Przygotowanie

  1. Białka ubijamy z odrobiną soli na stzywną pianę, dodajemy po 1 zółtku ciągle miksując. Następnie dodajemy cukier, i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
  2. Omleta smażymy z obydwu stron na maśle.

Wskazówki

Zerknij w nasz poradnik, jak zrobić perfekcyjny omlet. Sprawdź też nasze porady, jak ugotować jajka na twardo, na miękko i w koszulce oraz przepisy na jajka po benedyktyńsku.

Śniadanie jajka przekąska kolacja mąka cukier
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze