Przekładaniec z kremem grysikowym

Palce lizać:)

CiastaprzekładaniecDesery

Czas przygotowania:
120 min.
Ocena:

(średnia 4.51 z 198 głosów)

Składniki:

  • 1 kostka margaryny
  • 0,5 szkl wody
  • 1 szkl cukru
  • 3 łyżki kakao
  • 4 jajka
  • 2 szkl. mąki
  • 0,5 opakowania proszku do pieczenia
  • cukier puder do dekoracji
  • KREM
  • 0,5 l mleka
  • 1 szkl. cukru
  • 6 łyżek kaszy manny
  • 2 op. cukru waniliowego
  • 1 kostka masła
  • duże opakowanie delicji

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Margaryna, woda, cukier i kakao zagotować. Ostudzić. Oddzielić białka od zółtka. Dodać żółtka, mąkę, proszek do pieczenia. Ubić białka na sztywno i dodać do ciasta. Delikatnie pomieszać.
  • Piec 45 minut w temperaturze 175 st. C Jak ostygnie przekroić na pół.
  • Zrobić krem - grysik z cukrem i mlekem ugotować. Ostudzić dodać cukry waniliowe i ubijać. Dodać teraz masło i znów ubijać. Około 5 min, aż nie będzie grudek.
  • Na dół ciasta wyłożyć jedną część kremu. Na to układać delicje (galaretkowa część na dół). Drugą częścią kremu posmarować delicje. Położyć na to drugą połówkę ciasta.
  • Dekorować cukrem pudrem:)
  • Smacznego!! :)
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy