PRZEKŁADANIEC Z KRAKERSAMI bez pieczenia

Naprawdę pyszne ciasto, warto spróbować. Nie wymaga pieczenia i jest łatwe do zrobienia.

przekładaniecciasta bez pieczenia

Czas przygotowania:
30 min.
Poziom trudności: Łatwy
Ocena:

(średnia 4.47 z 169 głosów)

Składniki:

  • MASA:
  • 4 szklanki mleka
  • 1 ¼ szklanki cukru
  • 300 g masła
  • 200 g wiórków kokosowych
  • 2 op. cukru waniliowego (po 16 g)
  • 3 ½ łyżki maki ziemniaczanej
  • 3 łyżki maki pszennej
  • PONADTO:
  • 100 g wiórków kokosowych
  • Ok. 300-400 g prostokątnych krakersów

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Masa:
  • Trzy szklanki mleka zagotować z cukrem, cukrem waniliowym i wiórkami.
  • Do pozostałego zimnego mleka dodać mąkę pszenną i ziemniaczaną, wymieszać, dodać do gotującej się masy, ostudzić.
  • Masło utrzeć na puch i zmiksować z masą.
  • Przekładaniec:
  • Krakersy ułożyć ( 5 krakersów szerokości i 6 długości) następnie przełożyć masą (3 warstwy krakersów)
  • Całość posypać zarumienionymi wiórkami. Odstawić do lodówki na minimum 3 godziny.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy