PRZEKŁADANIEC MIODOWY

Przepis na przekładaniec jest dosyć prosty,a ciasto przepyszne,idealne do kawy lub herbatki

dodany przez: elwi19

przekładaniec miodownik Desery Przekąski

Czas przygotowania:
60min.
Ocena:

(średnia 4.5 z 172 głosów)


Składniki:

  • CIASTO 4 szklanki mąki,3 łyżki mleka,1 jajo,2 łyżeczki sody,pół margaryny,szklanka cukru,3 łyżki miodu,
  • MASA półtorej szklanki mleka,cukier waniliowy,szklanka cukru,1 łyżka mąki pszennej,3 łyżki mąki ziemniaczanej

Sposób przygotowania:

Kroki przygotowania:

  • CIASTO 4 szklanki mąki,3 łyżki mleka,1 jajo,2 łyżeczki sody-to zagnieść
  • pół kostki margaryny,1 szklanka cukru,3 łyżki miodu-rozpuścić to wszystko i dodać do ciasta,zagnieść i podzielić na 5 części.Piec placki pojedynczo
  • MASA 1 szklanka mleka,szklanka cukru i cukier waniliowy zagotować.W pół szklanki mleka rozrobić 1 łyżkę mąki pszennej i 3 ziemniaczanej i wlać do gotujacego się mleka,ugotować na gęsto,a po wystygnięciu utrzeć z kostką masła roślinnego.
  • PYCHOTA
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy