Pasta z wędzonej makreli

Prosty przepis na pastę z wędzonej makreli.

Dodany przez:

Pasta z wędzonej makreli

Na zimno

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 3 z 2 głosów)

  • Szybka kuchnia

Składniki

  • wędzona makrela
  • czerwona cebula
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
  • 20 dag twarogu
  • 2 łyżki gęstej śmietany
  • sól
  • pieprz
  • łyżka ziaren słonecznika uprażonych na suchej patelni

Przygotowanie

  1. Makrelę bardzo dokładnie obieramy ze skóry i ości, mięso rozdrabniamy na małe kawałeczki. Cebulę i natkę pietruszki drob-no siekamy. Do rozdrobnionego widelcem twarogu dodajemy makrelę, cebulę, śmietanę i natkę pietruszki. Przyprawiamy solą i pieprzem. Wszystko dokładnie ugniatamy widelcem. Pastę podajemyna kromki razowego chleba z dodatkiem ziaren słonecznika. Dekorujemy listkami natki pietruszki i prażonymi ziarnami słonecznika.
ryby przekąski przekąska pasta potrawy z wędzonych ryb
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze