Pasta z wędzonej makreli

Prosty przepis na pastę z wędzonej makreli.

PastyPrzekąski

Czas przygotowania:
10 min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.5 z 195 głosów)

Składniki:

  • wędzona makrela
  • czerwona cebula
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
  • 20 dag twarogu
  • 2 łyżki gęstej śmietany
  • sól
  • pieprz
  • łyżka ziaren słonecznika uprażonych na suchej patelni

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Kroki wykonania:

  • Makrelę bardzo dokładnie obieramy ze skóry i ości, mięso rozdrabniamy na małe kawałeczki. Cebulę i natkę pietruszki drob-no siekamy. Do rozdrobnionego widelcem twarogu dodajemy makrelę, cebulę, śmietanę i natkę pietruszki. Przyprawiamy solą i pieprzem. Wszystko dokładnie ugniatamy widelcem. Pastę podajemyna kromki razowego chleba z dodatkiem ziaren słonecznika. Dekorujemy listkami natki pietruszki i prażonymi ziarnami słonecznika.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy