Pasta z wędzonej makreli

Puszysta i niezwykle delikatna

Pasty

Czas przygotowania:
30 min.
Dla ilu osób:
dla 8 osób
Ocena:

(średnia 4.51 z 167 głosów)

Składniki:

  • 25 dkg wędzonej makreli
  • 3 jajka
  • 5 dkg cebuli
  • 5 dkg ogórka kiszonego
  • ½ łyżeczki siekanego świeżego koperku
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżka oleju słonecznikowego
  • ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki czarnego mielonego pieprzu
  • 2 mini kostki Knorra „Małe czerwone papryczki”

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Kroki wykonania:

  • Jajka gotujemy na twardo, makrelę obieramy z ości. W blenderze siekamy makrelę, jajka, cebulę i ogórka do momentu uzyskania konsystencji pasty. Dodajemy koperek, majonez, olej i przyprawy. Dokładnie mieszamy. Wkładamy na 10 minut do lodówki. Podajemy z pieczywem.
  • Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy