Pasta z ryby wędzonej

Na kanapki, zamiast wędliny.

korniszonyPrzekąski

Czas przygotowania:
15 min.
Dla ilu osób:
dla 3 osób
Ocena:

(średnia 4.43 z 199 głosów)

Składniki:

  • - 1 średnia ryba wędzona
  • - 1-2 jajka ugotowane na twardo
  • - 2 korniszony
  • - mała cebulka lub pęczek szczypiorku
  • - kawałek marynowanej papryki
  • - ewentualnie kawałek posiekanego pora
  • - 2 łyżki majonezu
  • - łyżeczka musztardy
  • - pieprz
  • szczypta curry
  • - natka pietruszki do posypania

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Kroki wykonania:

  • Rybę obieramy ze skóry i ości. Rozgniatamy widelcem
  • dodając odrobinę majonezu. Jajka
  • cebulę
  • ogórki
  • paprykę kroimy w kostkę. Dodajemy do ryby
  • przyprawiamy
  • dodajemy musztardę i resztę majonezu.Mieszamy. Posypujemy natką i smarujemy kanapki.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy