Pasta rybna msewki.

Szybka alternatywa dla wędliny na kanapki.

Dodany przez:

Pasta rybna msewki.

Na zimno

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • 2 duże brzuszki z łososia wędzonego
  • 1 średnia makrela wędzona
  • 2 łyżki majonezu
  • duża garść posiekanego koperku
  • duża garść posiekanego szczypiorku
  • 1 szczypta pieprzu cytrynowego
  • sól do smaku-niedużo

Przygotowanie

  1. Brzuszki łososia oddzieliłam od skóry,którą to wyrzuciłam. Makrelę dokładnie obrałam ze skóry i grubych ości wraz z kręgosłupem. Kawałki ryb rozdrobniłam w elektrycznym rozdrabniaczu (można zemleć) ,wsypałam posiekane zioła,doprawiłam pieprzem cytrynowym i lekko solą.Wymieszałam całość z majonezem . Podałam na śniadanie z ciemnym pieczywem ,udekorowałam pomidorem i ogórkiem konserwowym.
Śniadanie ryby przekąska kolacja pasta łosoś makrela do chleba rybna
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze