Pasta rybna msewki.

Szybka alternatywa dla wędliny na kanapki.

kanapkiPastyPrzekąski

Czas przygotowania:
30 min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.46 z 191 głosów)

Składniki:

  • 2 duże brzuszki z łososia wędzonego
  • 1 średnia makrela wędzona
  • 2 łyżki majonezu
  • duża garść posiekanego koperku
  • duża garść posiekanego szczypiorku
  • 1 szczypta pieprzu cytrynowego
  • sól do smaku-niedużo

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Kroki wykonania:

  • Brzuszki łososia oddzieliłam od skóry,którą to wyrzuciłam. Makrelę dokładnie obrałam ze skóry i grubych ości wraz z kręgosłupem. Kawałki ryb rozdrobniłam w elektrycznym rozdrabniaczu (można zemleć) ,wsypałam posiekane zioła,doprawiłam pieprzem cytrynowym i lekko solą.Wymieszałam całość z majonezem . Podałam na śniadanie z ciemnym pieczywem ,udekorowałam pomidorem i ogórkiem konserwowym.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy