Papryka faszerowana soczewicą i ryżem

Papryka faszerowana soczewicą i ryżem

Dodany przez:

Papryka faszerowana soczewicą i ryżem

Na ciepło

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Danie wegetariańskie

Składniki

  • 4 papryki
  • - 20 dag czerwonej soczewicy
  • - cebula
  • - pieprz
  • - 10 dag ryżu
  • - 2 pomidory
  • - 2 kulki mozzarelli
  • - sól
  • - 1 - 1,5 l bulionu warzywnego
  • - 2–3 ząbki czosnku
  • - 2 łyżki masła
  • - tymianek
  • - słodka i ostra mielona papryka

Przygotowanie

  1. Posiekaj cebulę i czosnek. Ze-szklij na maśle. Dosyp ryż i soczewicę. Chwilę smaż. Zalej taką ilością bulionu, aby przykryła składniki warstwą o grubości 1 cm. Gdy płyn zostanie wchłonięty,a ryż i soczewica będą prawie miękkie, dodaj pokrojone w kostkę pomidory i połowę startej mozzarelli. Dopraw.
  2. Farszem napełnij papryki. Przykryj mozzarellą, zalej bulionem. Zapiecz 35 min w temp. 200 st.
warzywa obiad przekąska kolacja zapiekanka wegetariańska soczewica Papryka ryż faszerowane
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze

Podobne przepisy