Okonomiyaki

Okonomiyaki to rodzaj japońskiego placka, zwykle pieczonego na blasze. Okonomiyaki to proste, oryginalne i efektowne danie, które można podać zarówno na śniadanie, jak i kolację

Placki

Czas przygotowania:
30 min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Poziom trudności: Łatwy
Ocena:

(średnia 4.53 z 154 głosów)

Kroki wykonania:

  • czerwona-kapusta-StockFood-min1.Z mąki i jajek przygotowujemy ciasto o konsystencji, jak na naleśniki. Do ciasta dodajemy kapustę (całość masy powinna zawierać więcej kapusty niż ciasta naleśnikowego). Do smaku dorzucamy marynowany różowy imbir albo pora lub posiekaną cebulkę, doprawiamy solą oraz pieprzem. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy placki z obu stron na złoty kolor. Podajemy z majonezem, posiekaną kolendrą oraz kiełkami czerwonej kapusty.

Porady

Okonomiyaki zawierają w przepisie:

  • 1/2 główki czerwonej kapusty, pokrojonej w jak najcieńsze paski
  • marynowany różowy, imbir lub por lub cebulę, drobno posiekane
  • kiełki czerwonej kapusty
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy

Poziom trudności: Łatwy Czas przygotowania: 45 min.
gyros

Sałatka gyros z kurczakiem to prawdziwy hit! Przepis sprawdzi się zarówno na święta, jak i imprezy w domu, urodziny czy imieniny. Jeśli organizujecie przyjęcie z okazji chrzcin w domu lub przyjęcie komunijne - sałatka gyros z kurczakiem to także dobry wybór! Sprawdźcie składniki i przygotowanie, i do dzieła! 

JustynaDzasta

Sałatka gyros z kurczakiem