Niedzielna pasta rybna Leszka

ojciec zwykle tę pastę robi na niedzielne śniadanko- pychotka :)

Dodany przez:

Niedzielna pasta rybna Leszka

Na zimno

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 3.5 z 2 głosów)

  • Szybka kuchnia

Składniki

  • makrela wędzona duża lub 2 mniejsze
  • 2 ogórki kiszone
  • 2 jajka na twardo
  • 10 dag sera żółtego
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • ketchup pikantny
  • cebula
  • natka pietruszki
  • sól, pieprz
  • ew. pół jabłka

Przygotowanie

  1. Makrelę obieramy ze skóry i ości, czyste mięso rozdrabniamy w dość dużej misce.
  2. Ogórki, jajka i cebulę kroimy w kosteczkę i razem ze startym żółtym serem dodajemy do ryby.
  3. Całość doprawiamy koncentratem, natką i przyprawami. Dokładnie mieszając łączymy z ketchupem i wyrabiamy na pastę.
  4. Najlepiej smakuje na zwykłej kanapce :)
Śniadanie ryba sałatka przekąska kolacja pasta rybna do chleba wędzona
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze