Niedzielna pasta rybna Leszka

ojciec zwykle tę pastę robi na niedzielne śniadanko- pychotka :)

Sałatkirybakanapkipasta rybnaPrzekąski

Czas przygotowania:
20 min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.48 z 151 głosów)

Składniki:

  • makrela wędzona duża lub 2 mniejsze
  • 2 ogórki kiszone
  • 2 jajka na twardo
  • 10 dag sera żółtego
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • ketchup pikantny
  • cebula
  • natka pietruszki
  • sól, pieprz
  • ew. pół jabłka

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Kroki wykonania:

  • Makrelę obieramy ze skóry i ości, czyste mięso rozdrabniamy w dość dużej misce.
  • Ogórki, jajka i cebulę kroimy w kosteczkę i razem ze startym żółtym serem dodajemy do ryby.
  • Całość doprawiamy koncentratem, natką i przyprawami. Dokładnie mieszając łączymy z ketchupem i wyrabiamy na pastę.
  • Najlepiej smakuje na zwykłej kanapce :)

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy