Makaron z boczkiem , szpinakiem i serem topionym

Dobra potrawa na przystawkę dla każdego kto lubi orginalne potrawy które są proste w przygotowaniu.

Dodany przez:

Makarony

Czas przygotowania:
Porcje:
5 porcji
Ocena:

(średnia 4.5 z 2 głosów)

  • Szybka kuchnia

Składniki

  • 1 opakowanie szpinaku mrożonego
  • dwa sery topione
  • kawałek boczku
  • kostka rosołowa knora
  • sól
  • pieprz
  • 1 opakowanie makaronu typu świedrki

Przygotowanie

  1. Na rozgrzaną patelnie wrzucamy pokrojony w kosteczkę boczek i czekamy aż lekko się podpiecze, potem dodajemy szpinak i kostkę rosołową Knora, mieszamy,doprawiamy do smaku(pieprz, sól), następnie dodajemy dwa serki topione,naturalne i czekamy aż się rozpuszczą i" zespolą" nasz szpinak i boczek .
  2. Dodajemy tę mieszankę do wcześniej ugotowanego Makaronu typu świderki i mieszamy..całość gotowa od razu do spożycia.
warzywa makaron obiad przekąska kolacja boczek szpinak ser topiony
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze