Makaron ze szpinakiem i serem feta

Makaron wyśmienicie smakuje z dodatkiem orzechów włoskich .

Dodany przez:

Makaron ze szpinakiem i serem feta

Makarony

Czas przygotowania:
Kalorie:
210 kcal
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 3.55 z 20 głosów)

  • Danie dietetyczne

Składniki

  • 45 dag mrożonego szpinaku
  • 30 dag makaronu rurki
  • 30 dag sera feta
  • 1 duża cebula
  • 3 ząbi czosnku
  • 1/2 szklanki śmietany
  • olej
  • gałka muszkatołowa
  • sól
  • pieprz
  • 2 łyżki masła

Przygotowanie

  1. 1 . Cebulę i czosnek obierz , posiekaj . Olej rozgrzej na patelni , zeszklij cebulę z czosnkiem . Dodaj nierozmrożony szpinak i masło , duś do miękkości , aż cała woda odparuje . Wlej śmietanę , dodaj połowę fety , duś , aż ser się stopi . Przypraw do smaku solą , pieprzem i gałką muszkatołową .
  2. 2 . Makaron ugotuj w dużej ilości osolonej wody według instrukcji na opakowaniu . Odcedź . Polej sosem szpinakowym , posyp resztą pokrojonej w kostkę fety .
makaron obiad szpinak feta
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze