Makaron ze szpinakiem i serem feta

Makaron wyśmienicie smakuje z dodatkiem orzechów włoskich .

dania z makaronem

Czas przygotowania:
40 min.
Kalorie:
210.00 kcal
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.42 z 215 głosów)

Składniki:

  • 45 dag mrożonego szpinaku
  • 30 dag makaronu rurki
  • 30 dag sera feta
  • 1 duża cebula
  • 3 ząbi czosnku
  • 1/2 szklanki śmietany
  • olej
  • gałka muszkatołowa
  • sól
  • pieprz
  • 2 łyżki masła

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • 1 . Cebulę i czosnek obierz , posiekaj . Olej rozgrzej na patelni , zeszklij cebulę z czosnkiem . Dodaj nierozmrożony szpinak i masło , duś do miękkości , aż cała woda odparuje . Wlej śmietanę , dodaj połowę fety , duś , aż ser się stopi . Przypraw do smaku solą , pieprzem i gałką muszkatołową .
  • 2 . Makaron ugotuj w dużej ilości osolonej wody według instrukcji na opakowaniu . Odcedź . Polej sosem szpinakowym , posyp resztą pokrojonej w kostkę fety .

Kalorie: 210.00

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy