Kefirowe racuszki ze śliwkami

Pyszne , delikatne kefirowe racuszki ze śliwkami.

dodany przez: Ostra Na Słodko

Desery racuchy Przekąski

Czas przygotowania:
5min.
Kalorie:
100 kcal
Dla ilu osób:
dla 6 osób
Ocena:

(średnia 4.5 z 165 głosów)


Składniki:

  • - mąka - 1 szklanka
  • - cukier puder - 3 czubate łyżki
  • - proszek do pieczenia - 1 płaska łyżeczka
  • - masło - 2 łyżki
  • - kefir - 1,5 szklanki
  • - śliwki - ok. 20 dag
  • - sól - szczypta
  • - olej do smażenia
  • Uwaga!
  • Racuszki są bez jajek!
  • To nie pomyłka!

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Kroki przygotowania:

  • Roztapiamy masło.
  • Odstawiamy do wystudzenia.
  • Mąkę mieszamy z cukrem pudrem i proszkiem do pieczenia.
  • Dodajemy kefir, roztopione masło, odrobinę soli.
  • Wszystko razem mieszamy na gładką masę.
  • Śliwki kroimy w plasterki.
  • Na mocno rozgrzanej patelni z rozgrzanym olejem kładziemy porcję ciasta
  • ( średniej wielkości racuszki )
  • i układamy kilka plasterków śliwek.
  • Smażymy kilka minut z jednej i drugiej strony.
  • Podajemy z cukrem pudrem!
  • * Uwaga!
  • Pilnujemy , gdyż racuszki lubią przywierac!

Kalorie: 100

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy