Racuszki z maślanki

Racuchy na maślance to przepis na śniadanie lub słodki podwieczorek. Ten rodzaj nabiału sprawi, że racuchy będą delikatne i doskonałe. U mnie racuchy na maślance smakują całej rodzinie!

Deseryracuchypowidła

Czas przygotowania:
30 min.
Dla ilu osób:
dla 5 osób
Ocena:

(średnia 4.3 z 206 głosów)

Składniki:

  • 1 szklanka maślanki
  • 1 szklanka mąki
  • 1 szt jajka
  • 1 łyżeczka sody
  • szczypta soli,
  • olej
  • powidła

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Składniki wymieszaj na gładkie półpłynne ciasto.wylewaj łyżką niewielkie placuszki na gorący tłuszcz. Smaż z obu stron na niezbyt wielkim ogniu. Placuszki podawaj z powidłami lub dżemem.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy