Racuszki z białego sera palce lizać

Pyszne racuszki palce lizać,polecam:)

Deseryracuchy

Czas przygotowania:
20 min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.26 z 187 głosów)

Składniki:

  • 40 dkg twarogu półtłustego
  • 4 czubate łyżki mąki
  • 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 4 jajka
  • 1 cukier waniliowy
  • 2 czubate łyżki gęstej śmietany 18%
  • truskawki
  • cukier
  • szczypta soli
  • olej do smażenia

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Twaróg utrzeć z żółtkami i cukrem waniliowym,dodać mąkę, proszek i śmietanę,dokładnie wymieszać.
  • Pianę ubić na sztywno z odrobiną soli,dodać do masy serowej delikatnie wymieszać.(ciasto musi być gęste)
  • Olej rozgrzać na patelni,kłaść na patelnię po 1 czubatej łyżce, formować racuszki,smażyć na złoty kolor,po obu stronach.
  • (uważać żeby się nie spaliły)
  • Gotowe racuszki polać śmietaną, i rozgniecionymi truskawkami z cukrem.
  • Smacznego

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy