Colesław z ananasem, wiórkami kokosowymi i kolendrą

Colesław z ananasem, wiórkami kokosowymi i kolendrą to prosty przepis w tajskim stylu.Surówka doskonale pasuje do dań z kurczaka, dań z grilla i do chrupiących kotletów. Orzeźwiający słodki smak współgra z pikantnymi daniami głównymi. 

dodany przez: mojegotowanie
Autor przepisu: Agata Wojda

Surówki

Czas przygotowania:
60min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Poziom trudności: Łatwy
Ocena:

(średnia 4.51 z 144 głosów)


Kroki przygotowania:

  • mleko-kokosowe-iStock-min 1. Z limonki wyciskamy sok. Wiórki rumienimy na suchej patelni. Wystudzone mieszamy z resztą składników, zostawiając łyżkę do posypania na wierzchu. Podajemy jako dodatek, np. do pieczonego kurczaka.

Porady

Colesław z ananasem, wiórkami kokosowymi i kolendrą. Sałatka z ananasem, wiórkami kokosowymi i kolendrą będzie wyglądać niezwykle apetycznie w ozdobnej, szklanej misie. Warto ułatwić sobie szatkowanie kapusty używając ostrego noża lub szatkownicy. Weganie zamiast majonezu mogą użyć sos na bazie soi.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy