Chrzan z jajkiem

Pyszny chrzanik nie tylko na świąteczny stół

Przekąski

Czas przygotowania:
15 min.
Dla ilu osób:
dla 1 osoby
Ocena:

(średnia 4.51 z 197 głosów)

Składniki:

  • 1 słoiczek tartego chrzanu
  • 1 jajo
  • kwasek cytrynowy
  • sól
  • opcjonalnie 1łyżeczka śmietany kwaśnej

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Kroki wykonania:

  • Chrzan odcedzamy na sitku, jeśli ktoś nie lubi zbyt ostrego można lekko przelać wodą. jajo gotujemy na twardo po ugotowaniu trzemy na tarce jarzynowej do chrzanu, doprawiamy solą i szczyptą kwasku. Można na koniec dodać smietany. Ostry i smakowity na każdą okazje
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy

Główne składniki: