Sos wielkanocny z jajek i chrzanu

Sos jajeczno chrzanowy- łagodny dodatek do wędlin i mięska

SosyPrzekąski

Czas przygotowania:
15 min.
Dla ilu osób:
dla 2 osób
Ocena:

(średnia 4.4 z 151 głosów)

Składniki:

  • 5 jajek (ugotowanych na twardo)
  • 2 łyżki śmietany
  • majonez
  • tarty chrzan
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Ugotowane żółtka jajek rozcieram ze śmietaną i tartym chrzanem. Doprawiam do smaku solą pieprzem. Białka jajek kroję w kosteczkę i  dodaję do roztartych żółtek. Uzupełniam majonezem. Jeżeli są za łagodne można dodać więcej chrzanu. Idealne do wędlin i zawsze na wielkanoc.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy