SZYBKI ŻUREK WIELKANOCNY

Prosty i szybki żurek nie tylko na Wielkanoc

Zupydania mięsne

Czas przygotowania:
35 min.
Dla ilu osób:
dla 3 osób
Ocena:

(średnia 4.42 z 207 głosów)

Składniki:

  • marchewka
  • pietruszka
  • mała cebulka
  • 3 białe kiełbasy
  • 3 jajka ugotowane na twardo
  • 3 ziarna zie;la angielskiego
  • sól
  • pieprz
  • liść laurowy
  • majeranek
  • 2 ząbki czosnku
  • torebka żurku winiary

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Kiełbasę, marchewkę, pietruszkę i cebulę zalej 1,5 litra wody, dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę i przyprawy. Gotuj ok 20 minut. po tym czasie dodaj żurek winiary rozrobiony w niewielkiej ilości wody i gotuj chwilę razem. Podawaj z pokrojoną kiełbasą i jajkiem.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy