Buraczki na zimę

idealny dodatek do kurczaka czy kotlecików mielonych

SałatkiPrzetwory

Czas przygotowania:
120 min.
Dla ilu osób:
dla 1 osoby
Ocena:

(średnia 4.43 z 203 głosów)

Składniki:

  • dowolna ilość buraków
  • cukier do smaku
  • ocet lub sok z cytryny do smaku, ja doprawiam octem

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • buraki porządnie oczyscić, ugotować do miękkosci, przelać je zimną wodą i obrać ze skórki i zetrzeć na jarzynowej tarce.
  • doprawić do smaku cukrem i octem.
  • napełnić słoiki i pasteryzować ok. 20 minut.
  • potem mamy gotową surówkę, lub możemy dodać cebulkę i zasmażkę i będzie na ciepło.
  • w obu wersjach pyszne.

Porady

Polecamy również: pomidory na zimę bez konserwantów

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy