Buraczki na zimę

idealny dodatek do kurczaka czy kotlecików mielonych

Dodany przez:

Warzywne

Czas przygotowania:
Porcje:
1 porcji
Ocena:

(średnia 3.82 z 17 głosów)

  • Danie wegetariańskie

Składniki

  • dowolna ilość buraków
  • cukier do smaku
  • ocet lub sok z cytryny do smaku, ja doprawiam octem

Przygotowanie

  1. buraki porządnie oczyscić, ugotować do miękkosci, przelać je zimną wodą i obrać ze skórki i zetrzeć na jarzynowej tarce.
  2. doprawić do smaku cukrem i octem.
  3. napełnić słoiki i pasteryzować ok. 20 minut.
  4. potem mamy gotową surówkę, lub możemy dodać cebulkę i zasmażkę i będzie na ciepło.
  5. w obu wersjach pyszne.
przetwory warzywa sałatka buraki
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze