wątróbka z cebulką

wątróbkę myjemy osuszamy na sitku,obtaczamy w mące

dania mięsnewątróbkaPrzekąski

Czas przygotowania:
15 min.
Dla ilu osób:
dla 3 osób
Ocena:

(średnia 4.35 z 237 głosów)

Składniki:

  • 0,5 kg wątróbki drobiowej
  • 5 cebul
  • 3 łyżki mąki
  • pieprz,papryka słodka i ostra po pół łyżeczki
  • 4łyżki oleju
  • vegeta lub sól

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • wątróbkę myjemy i osuszamy
  • cebulę kroimy w pół talarki,smażymy na pół twardo na oleju, dosypujemy połowę przypraw
  • cebulkę usmażoną zdejmujemy z patelni i na pozostały tłuszcz wkładamy wątróbkę uprzednio obtoczoną w mące
  • smażymy po obu stronach na bardzo rumiano aż będzie chrupiąca,posypać pieprzem i papryką
  • na wątróbkę usmażoną wkładamy cebulkę i jeszcze chwilkę smażymy
  • przed podaniem jak kto lubi solimy.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy