Wątróbka z cebulką

Wątróbka z cebulką to tradycyjne polskie danie. Szczególnie polecana osobom lubiącym podroby. Wątróbka z cebulką świetnie smakuje z wędzonymi śliwkami lub upieczonym jabłkiem.

dodany przez: Facet w kuchni

dania mięsne wątróbka Przekąski

Czas przygotowania:
15min.
Dla ilu osób:
dla 3 osób
Ocena:

(średnia 4.35 z 239 głosów)


Kroki przygotowania:

  • 1. Wątróbkę myjemy i osuszamy, cebulę kroimy w pół talarki,smażymy na pół twardo na oleju, dosypujemy połowę przypraw. Cebulkę usmażoną zdejmujemy z patelni i na pozostały tłuszcz wkładamy wątróbkę uprzednio obtoczoną w mące.
  • 2. Smażymy po obu stronach na bardzo rumiano aż będzie chrupiąca,posypać pieprzem i papryką; na wątróbkę usmażoną wkładamy cebulkę i jeszcze chwilkę smażymy, przed podaniem jak kto lubi solimy.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy