ŻURAWINA NA ZIMĘ DO SŁOIKÓW

Własciwosci żurawiny znane są nie od dziś,wykorzystajmy je i zamknijmy te dary wczesnej jesieni w sł

dodany przez: majka190382 majka190382

przetwory

Czas przygotowania:
10min.
Dla ilu osób:
dla 1 osoby
Ocena:

(średnia 4.11 z 290 głosów)

Składniki:

  • 1 kg zurawiny
  • 1 kg cukru

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Żurawina na zimę do słoików - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Żurawinę płuczemy,wrzucamy do blendera,miksujemy,dodajemy cukier,znów miksujemy.Wkładamy tak przygotowaną żurawinę do słoików,dobrze zamykamy,nie wekujemy.Przechowujemy w piwnicy lub lodówce.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy

Główne składniki: